2 Following
naitheaquas

naitheaquas

Abney Associates Ameriprise Financial Advisor: Sammanfoga dina pengar när du gifter sig

Att gifta sig är spännande, men det innebär många utmaningar. En sådan utmaning som du och din make kommer att ansiktet är hur man slår ihop din ekonomi. Planera noga och kommunicera tydligt är viktiga, eftersom de finansiella beslut som du gör nu kan ha en bestående effekt på din framtid.

 

DISKUTERA DINA FINANSIELLA MÅL

 

Det första steget i kartläggning ut din ekonomiska framtid tillsammans är att diskutera dina finansiella mål. Börja med att göra en lista över dina kortsiktiga mål (t.ex. betala av bröllop skuld, ny bil, semester) och långsiktiga mål (t.ex. med barn, dina barns högskoleutbildning, pension). Sedan avgöra vilka mål är viktigast för dig. När du har identifierat de mål som är en prioritet, kan du fokusera din energi på att uppnå dem.

 

UTARBETA EN BUDGET

 

Nästa, du bör förbereda en budget som visar alla dina inkomster och utgifter under en viss tidsperiod (t.ex., varje månad, varje år). Du kan ange en make ska ansvara för budgeten, eller du kan turas om att föra register och betala räkningar. Om både du och din make ska involveras, se till att du utvecklar ett system för registrering som ni förstår. Och kom ihåg att hålla dina poster i ett gemensamt register så att både av kan du enkelt hitta viktiga dokument.

 

Börja med att lista dina källor av inkomst (t.ex. lön, räntor, utdelningar). Sedan, lista dina utgifter (det kan vara bra att granska flera månader av poster i din checkhäfte och kreditkort räkningar). Lägga upp dem och jämföra de två summorna. Förhoppningsvis får du ett positivt tal, vilket innebär att du spenderar mindre än du tjänar. Om inte, se över dina utgifter och se om du kan skära ner på dina utgifter.

 

BANKKONTON--SEPARAT ELLER GEMENSAMT?

 

Vid något tillfälle, du och din make kommer att behöva besluta om att kombinera dina bankkonton eller hålla dem separat. Att upprätthålla ett gemensamt konto har fördelar, såsom lättare registerhållning och lägre underhållsavgifter. Det är dock ibland mer svårt att hålla reda på hur mycket pengar är i ett gemensamt konto när två personer har tillgång till den. Naturligtvis kan du undvika problemet genom att se till att du berätta för varandra varje gång du skriver en check eller ta ut pengar från kontot. Eller, du kunde alltid separat redovisning.

 

KREDITKORT

 

Om du funderar på att lägga till ditt namn till din makes kreditkortskonton, Tänk om. När du och din make har gemensamma kredit, båda blir du ansvarig för 100 procent av kreditkort skuld. Dessutom, om en av er har dålig kredit, påverkar negativt kreditbetyget för den andra.

 

Om du eller din make inte kvalificerar sig för ett kort på grund av dålig kredit, och du är villig att ge din make konto privilegier ändå, kan du göra din make en auktoriserad användare av ditt kreditkort. En behörig användare är inte en gemensam kortinnehavaren och är därför inte ansvariga för eventuella belopp som debiteras på kontot. Också, kontoaktivitet inte utställning upp på den auktoriserade användaren kredit-post. Men kom ihåg, du förblir ansvariga för kontot.

 

FÖRSÄKRING

 

Om du och din make har separat sjukförsäkring, vill du göra en kostnadsnyttoanalys av varje plan för att se om du ska fortsätta att hålla din hälsa täckning separat. Till exempel, om din makes hälsa plan har en högre självrisk och/eller egenavgifter eller färre fördelar än de som erbjuds av din plan, kanske han eller hon vill gå med din hälsa plan istället. Du kommer också vill jämföra räntan för en familj plan mot kostnaden för två enda planer.

 

Det är en bra idé att undersöka din auto försäkringsskydd, alltför. Om du och din make egna separata bilar, kan du ha olika auto försäkringsgivare. Överväga att sammanföra din auto försäkringar med ett företag; många försäkringsbolag ger dig en rabatt om du försäkra mer än en bil med dem. Om en av er har en dåliga färdregistreringen, men se till att ändra företag kommer inte att innebära betala en högre premie.